diumenge, 15 de març del 2009

Carpes japoneses per penjar

Quin és el significat de les carpes japoneses?Mira-ho aqui



Carpes japoneses per penjar
El 5 de maig , el Dia dels nens als Japó, els nens japonesos pengen grans carpes de tela a les seves cases. Aquestes peixos neden contracorrent i simbolitzen les ganes dels nens de créixer sans, ser valents i aconseguir els objectius a la vida. Et proposem fer una petita carpa amb paper i revistes velles. En pots fer tantes com vulguis i decorar el sostre de la teva habitació!

Material
- 2 cartolines
- Revistes velles, catàlegs, trossos de paper de colors i paper platejat o d'alumini que es pugui retallar
- Retoladors o llapis de colors
- Estisores
- Grapadora
- Perforadora
- Pega
- Dos o tres serpentines de paper
- Un cordó o fil

Preparació

Primer de tot has de dibuixar un peix en una cartolina gran. Després posa l'altra cartolina, sota la què acabes de pintar. Ara retalla les cartolines seguint la forma del peix, de manera que tallis les dues cartolines alhora amb la mateixa forma.

Agafa les revistes, els papers de colors que tinguis i el paper platejat i, amb compte, talla'ls en cercles. Perquè quedi ben bonic, tria els trossos que tinguin els colors i els estampats que més t'agradin.

Enganxa els trossos de paper rodons que has retallat, uns damunt dels altres, en els dos peixos de cartolina. Seran les escates del peix. És molt important que ho enganxis al costat adequat, és a dir, de manera que, quan després ajuntis les dues parts, les escates quedin a la part exterior. Ves amb compte, perquè si el peix no és simètric i ho enganxes malament, no quedaria bé.

Després pots pintar el cap, les aletes i la cua del peix amb els retoladors i els llapis de colors. Ara has de grapar les dues cares del peix juntes. Quan ho facis, posa les serpentines entre les dues cues i grapa-les també.

Per a acabar, amb la perforadora fes dos forats a la cara del peix. Passa el cordill pels forats i ja tens una carpa per a penjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada