diumenge, 15 de març del 2009

Un barret samurai


Un barret samura



Els samurais eren temibles guerrers de l'antic Japó que portaven el kabuto o barret samurai. T'agradaria jugar a ser un d'ells? Doncs primer has de crear el teu propi kabuto! Segueix els passos per a ser un guerrer samurai!


Primer de tot necessiteu una fulla de paper (o cartolina) quadrada.

- Una vegada la tens, has de doblegar en diagonal la fulla fins a tenir un triangle. Ara us quedarà un costat molt llarg (per a aquells que hàgiu fet geometria, seria la hipotenusa), no?

- Doncs les puntes que toquen al costat més llarg s'han de tornar a doblegar i us quedarà un quadrat petit que damunt d'ell tindrà dues parts en forma de triangle que es poden moure (eren les quals hem doblegat per a crear el quadrat, us en recordeu?).

- A continuació, heu de doblegar cap a enrere els dos triangles que estan damunt del quadrat.

- I després, doblegar aquests mateixos costats altra vegada, però aquest cop cap endavant i fent-los un poc més petits, és a dir, per la meitat de la meitat.

- Ara, en la part inferior us quedaran dos triangles que no han estat doblegats.

- El triangle de davant l'heu de doblegar com si volguéssiu tapar el que heu fet abans.

- Després, el torneu a doblegar, aquesta vegada per la meitat cap avall. I després altra vegada per la meitat. Us ha de quedar per sota dels dos triangles en forma d'antena que ja teniu.

-Finalment, amb el triangle que sobra per la part de darrere, ho heu de doblegar altra vegada de manera que us quedi un buit per a poder posar el cap.

-Ara només queda pintar-lo i decorar-lo com vulgueu

I ja està! Ha estat un poc embrollat però ha valgut la pena, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada