diumenge, 15 de març del 2009

T'agradaria fer un jardí zen?


T'agradaria fer un jardí zen?
Saps què és un jardí zen? Et proposem una manera fàcil i divertida de fer-ne un tu mateix. No necessites material difícil d'aconseguir, només una mica d'imaginació! Posa a prova la teva originalitat i demostra que pots fabricar el teu propi jardí zen

Què és un jardí zen?

Els jardins zen es van crear al Japó fa tretze segles, com a espais creats per meditar enmig de la natura. Els diferents elements que formen part d'aquests jardins representen l'univers. A diferència d'altres jardins, on es pot passejar o jugar, els jardins zen estan fets per admirar, ja que impulsen a la meditació. Tradicionalment, a la filosofia zen la veritat es transmet per la contemplació de la bellesa. Per aquest motiu són tan importants els jardins zen en aquesta filosofia.

Un cop ja has entès que són els jardins zen i què representen, podem començar a pensar en fer-ne un nosaltres mateixos, és molt senzill i divertit! No ens faran falta molts materials i tots són molt fàcils d'aconseguir.

Material necessari

1 capsa de cartró (per exemple, de sabates)
1 pinta de plàstic
1 tisores
Pedres petites
Molsa
Sorra


Preparació

Ara que ja tenim tots els materials que necessitem, ens posem a treballar!

Podem agafar la tapa de la capsa de sabates i si no té tapa, podem utilitzar una capsa de cartró i tallar amb les tisores i amb molt de compte els costats perquè no siguin massa alts i tinguin l'alçada dels d'una capsa de sabates. Aquesta serà la base del nostre jardí i per això és molt important que surti bé i que no estigui foradada o feta malbé perquè si no, ens podria caure tot els que hi posem a sobre i seria un desastre!

Ara, posem la sorra sobre la base del jardí. En posarem suficient perquè la puguem estendre i arribi als extrems de la base. L'estendrem amb les mans.

Quan hi hagi suficient sorra sobre la base, la pentinarem! Amb la pinta li donarem la forma que més ens agradi, fent corbes o cercles, de manera que les pues del la pinta quedin marcades a la sorra. Al final, la base ens ha de quedar plena de corbes o cercles, el més original possible!

Ja tenim fet el més important! Ara cal que decorem el nostre jardí. Tenim pedres petites i molsa, que podem comprar en una floristeria. Col·locarem aquests elements on més ens agradi. Podríem posar dues o tres pedretes i un tros de molsa en una cantonada o bé al centre i anar variant la composició sempre que vulguem.

¿Has vist què fàcil i divertit és fer el n nostre propi jardí zen?

http://www.casaasia.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada