diumenge, 15 de març del 2009

El famós senyor Daruma




El famós senyor Daruma


El daruma és un dels amulets japonesos més coneguts. Es tracta d'un ninot de color vermell, sense braços ni peus, amb una cara masculina que tampoc té ulls, només dos cercles blancs. Com que la seva forma és arrodonida, tot i que es por balancejar, no cau mai i sempre torna a la posició original, de manera que representa la perseverança i l'esforç.


El daruma representa un antic monjo budista indi que rebia el nom de Bodhidharma, que va ser el fundador del budisme zen i el responsable que la doctrina de Buda arribés a la Xina. Diu la llegenda que el monjo no es va il·luminar fins 9 anys després de meditar tot sol a una cova, assegut i sense moure's.

Normalment els japonesos regalen ninots daruma per donar l'oportunitat a algú d'aconseguir que un desig es compleixi, per exemple el dia del seu aniversari, a l'any nou o quan vol començar un nou projecte. Quan es vol demanar un desig, es fa dibuixant un dels ulls. Si el desig s'acompleix, haurem de dibuixar-li l'altre ull com a senyal d'agraïment.

Vols fer el teu propi Daruma i demanar un desig? Doncs som-hi.

Materials
- Un parell de globus
- Un diari
- Cola
- Un mica de pintura (témperes, per exemple)
- Un pinzell

Preparació
1. Infla el globus
2. Fes unes quantes tires de paper de diari, mulla-les amb la cola i cobreix tot el globus amb el paper. Deixa que s'assequi.
3. Afegeix més tires de paper a la base arrodonida del globus. D'aquesta manera, la part inferior pesarà més i el daruma sempre tornarà a la seva posició original encara que el tombis.
4. Pinta el cos del daruma de color vermell. Dibuixa-li la cara com vulguis, però recorda que no has de pintar-li ulls.
5. Demana un desig i pinta-li un ull. Ara has de tenir paciència.
6. Quan el desig es faci realitat, dibuixa-li l'altre ull.

I ja està. És així de senzill. Ara pots fer darumas amb els teus amics i demanar desitjos com fan els nens japonesos!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada